IMPLANT DENTAR

     Despre implantul dentar

Există trei etape simple pe care pacientul trebuie să le parcurgă pentru a beneficia de un tratament eficient:

  1. Etapa de planificare digitală

 

Aceasta presupune o consultație complexă care va cuprinde: radiografii, poze și diverse modele de studiu. Funcție de acestea, se vor stabili tipul de implant, dinții finali și modul ideal de amplasare a acestora.

Implantul dentar reprezintă inserarea unei rădăcini artificiale în maxilarul pacientului, ceea ce înseamnă că este nevoie de multă precizie și analiză înainte de începerea tratamentului. Analiza se face prin intermediul unor proceduri tehnologice moderne: Ghid Chirurgical si Digital Smile Design.

Pe baza planificării precedente, pacientului i se va oferi un plan de tratament care va integra toate manoperele medicale, onorariul, durata procedurilor și alte opțiuni de tratament.

Tot în această etapă, va interveni și KPS-ul (Key Patient Support) nostru, care va sta la dispoziția pacientului pe toată durata tratamentului, cu informații complete despre logistica acestuia.

    2. Etapa chirurgicală

Această fază cuprinde o serie de proceduri medicale:

  • inserarea implantului în os;
  • adiție de os în cazul în care acesta va fi insuficient;
  • grefe gingivale dacă va fi necesar, implicit lucrări provizorii;
  • scoaterea firelor de sutură după 7 zile de la intervenție;
  • perioadă de așteptare pentru vindecarea gingiei și integrarea optimă a implantului în os.

     3. Etapa de refacere

Primul pas va consta în preluarea amprentei necesare pentru lucrarea definitivă. Ulterior, amprenta va fi trimisă către un laborator dentar unde se va realiza și personaliza lucrarea. La ultimul pas se va face o probă, urmată de fixarea propriu-zisă.

Lăsați un comentariu