Implant dentar fast and fixed

Implantul fast and fixed este o opțiune pentru pacienții care au nevoie de înlocuirea mai multor dinți sau chiar a tuturor dinților. Procedura este o tehnică relativ nouă în stomatologie și permite fixarea unui set de dinți protetici într-o singură întâlnire cu un chirurg, folosind de obicei de la 4 până la 6 implanturi dentare în loc de un implant pe dinte. Astfel, procedura este minim invazivă și poate înlocui un întreg set de dinți fără a fi nevoie de vizite chirurgicale repetate. Dacă te-ai săturat să porți proteză dentară sau dacă proteză ta este slăbită și nu se potrivește, fast and fixed te va ajută să scapi de proteză și să te bucuri de beneficiile dinților permanenți, cu aspect natural.

Pasiunea noastră te va face să îți iubești zâmbetul!

Ești pregătit pentru un nivel înalt de îngrijire?

Ce este sistemul de implant dentar Fast & Fixed (intr-o zi)?

Fast and Fixed sau Dinții într-o zi sunt termeni folosiți pentru a descrie o procedură care permite pacienților să primească dinți protetici pe o întreagă arcada cu operatiuni efectuate într-o singură zi.

Fast and Fixed este folosit pentru a înlocui dintii de pe arcada superioara sau inferioara in special in cazul edentatiilor. Prin aceasta procedura este realizata o proteză permanentă prin utilizarea de obicei a 4 până la 6 implanturi dentare care acționează ca o ancoră pentru o punte sau supraproteză pentru 12 până la 14 dinți. Implanturile Fast And Fixed pot înlocui atât dinții deteriorați, cât și pe cei lipsă și oferă o alternativă permanentă și pe termen lung la protezele dentare.

Cand se impune inserarea unui implant dentar?

Ești pacientul ideal pentru Fast&Fixed dacă:
 • ai edentație totală, adică nu mai ai niciun dinte pe arcadă;
 • ai pierdut majoritatea dinților;
 • riști să pierzi în întregime dinții din cauza unor afecțiuni precum parodontoza;
 • ai proteză dentară și vrei să scape de disconfortul acesteia.

Apeleaza cu incredere la servicii profesioniste in Iasi

Cand ai nevoie de implant dentar rapid Fast & Fixed?

Medicul specialist va stabili dacă implantul dentar rapid Fast & Fixed este soluția optimă pentru tine, dar, ca să știi la ce să te aștepți când ajungi în cabinet, iată care sunt situațiile în care ai nevoie de acest tratament:

 • îți dorești implant și lucrare fixă imediată;
 • ești edentat total;
 • porți proteză mobilă;
 • dinții tăi sunt sever afectați de carii complexe.

Implantul dentar Fast & Fixed: argumente pro si contra

Pro
 • Eviți să stai o perioadă mai lungă de timp fără dinți, astfel se prezerva forma feței, funcția de mestecat și vorbirea clară.
 • Estetică, deci, îmbunătățită, deoarece implanturile obținute prin sistemul fast & fixed sunt aproape identice cu dantura naturală. Masticația poate fi efectuată imediat după intervenție, în 3 ore;
 • Proteza temporară oferă protecție suplimentară, deoarece implantul dentar se îmbină cu osul maxilar. Nu mai există neplăcerile și disconfortul cauzat de proteza mobilă, care nu garantează eficiența masticatorie și menține senzația de corp străin în cavitatea bucală.
 • Garantia calitatii - tehnică a implantologiei moderne, dezvoltată de producători premium din industria stomatologică;
 • Scapi de vizitele lunare la stomatolog, pentru că tratamentul se desfășoară printr-o singură intervenție;
 • Eviți intervențiile de adiție de os si sinus lift;
 • Confort ridicat în timpul intervenției - tratamentul este minim invaziv, nedureros.
 • Dispar cele 8 – 10 implanturi necesare pe fiecare arcadă: intervenția presupune inserarea a 6 implanturi la maxilar și 4 la mandibulă.
Contra
 • Poate fi mai scump pe termen lung, deoarece veți avea nevoie de obicei de două proteze.
 • În plus, pacienții au un risc puțin mai mare de eșec al implantului dentar decât cei care primesc proteze dentare tradiționale suportate de implanturi dentare.

Exista dezavantaje in cazul implanturilor Fast & Fixed?

Pe perioada în care pacientul are dantura fixă provizorie, aceasta trebuie întreținută corespunzător (atât prin igienă riguroasă acasă, cât și prin respectarea regulilor de alimentatie moale și masticație atentă).

Instalarea implanturilor dentare rapide nu poate fi efectuată în orice cabinet deoarece această procedură implică cunoștințe de specialitate, medici specialiști chirurgi OMF și, desigur, aparatură specială.

De cate tipuri este implantul dentar Fast & Fixed?

Companii precum Megagen, Bredent, Nobel, Struman, Sky au consolidat sisteme de implanturi dentare moderne, care garantează succes atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic - fiecare dintre acestea promițând calitate și fiind potrivite unui anumit tip de pacient.

Fast & Fixed pe 6 implanturi (maxilar superior)

Fast & Fixed all on six, pe 6 implanturi e sistemul dedicat maxilarului; dintre cele 6 implanturi utilizate, 2 sunt atașate oblic, pentru a garanta susținerea eficientă a forței masticatorii, dar și a dinților laterali. Celelalte 4 implanturi sunt inserate vertical, poziție care garantează confortul pacientului.

Fast & Fixed pe 4 implanturi (maxilar inferior)

Adresat maxilarului inferior, sistemul fast & fixed all on four se folosește de cele mai bune porțiuni ale osului, unde se atașează 4 implanturi. Din cele 4 implanturi, 2 sunt mai lungi și oblice (garantează susținerea), iar celelalte două sunt verticale (garantează confort maxim pentru pacient, în cel mai scurt timp posibil – mai puțin de 12 ore).

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar intr-o zi?

Consultatie si plan de tratament

Specialistul în implantologie va analiză întreagă cavitate orală și îți va recomandă o serie de investigații precum radiografiile panoramice, tomografiile dentare sau analizele de sânge.

Analize necesare

Analizele tipice necesare unui implant se aplică și în cazul implanturilor Fast&Fixed:

 • timp de sângerare, timp de coagulare;
 • hemoleucogramă;
 • glicemie;
 • colesterol;
 • uree;
 • calcemie;
 • transaminaze.

Pe lângă acestea, foarte importantă este realizarea unei analize de tip computer tomograf (CT), o investigație tridimensională a volumului osos cu ajutorul căreia medicul implantolog investighează dimensiunea pe înălțime și pe lățime a osului în care urmează să se insereze implantul.

De asemenea pot fi observate formațiunile anatomice din vecinătate pe care medicul implantolog trebuie să le evite și anume nervul alveolar și gaura mentonieră la mandibulă precum și sinusul la maxilar.

Pentru a asigura stabilitatea pe termen lung a implantului, este necesară adaptarea tehnicii chirurgicale la densitatea osului. Osul mandibular are o duritate mai mare, în special în zona anterioară, iar cel de la maxilar este un os spongios cu duritate mai mică.

Această etapă presupune, deci, analizarea atentă a tuturor informațiilor disponibile, iar rezultatul analizei va arată dacă osul tău maxilar sau mandibular are suprafață necesară pentru a susține sistemul Fast and Fixed. De asemenea, tot în această fază sunt planificate etapele de tratament și stabilite costurile pentru întreagă intervenție.

Amprentarea

Amprentarea se realizează la Passionate Clinic cu ajutorul scannerului, este complet digitalizată și foarte comodă față de amprentarea clasică.

Scanarea intraorală reprezintă cea mai inovatoare tehnică, la ora actuală, de amprentare dentară, deoarece asigură tratamente cu un grad de eficiență și predictibilitate considerabil ridicată, comparativ cu amprentarea clasică. Iar amprentarea precisă va oferi, întotdeauna, o lucrare precisă, ceea ce duce la realizarea unui tratament de calitate.

Cat dureaza, de fapt, sa am dintii ficsi?

Deși tratamentul se realizează într-o singură zi, lucrarea finală de după cele 12 ore este una provizorie.

După 6 luni, integrarea osoasă a implanturilor va fi completă, iar proteza provizorie se va înlocui cu una definitivă, de lungă durată, realizată din materiale de calitate superioară, cum ar fi ceramica.

Inserarea implanturilor - interventia

Vom insera implanturile în os în urma aplicării unei anestezii locale. Această procedura este una complexă, ajungând să dureze și până la 2-3 ore. După înserare, se va face radiografie panoramică, pentru a verifică poziția implanturilor inserate.

Refacerea arcadelor - osteointegrarea

Această etapă durează, de regulă, între 4 și 6 luni, timp în care organismul va depune celule osoase pe suprafața implanturilor inserate, stabilizând lucrarea.

Finalizarea tratamentului si montarea implantului

După perioada de osteointegrare, lucrarea provizorie va fi îndepărtată și va fi luată amprenta pentru cea definitivă.

Apeleaza cu incredere la servicii profesioniste in Iasi

Intrebari frecvente

Ce ai voie sa mananci dupa tratamentul cu implant dentar Fast & Fixed?

După 2-4 ore de la intervenție, poți mânca alimente care nu suprasolicită zona operată. Baza meniului constă în mâncare lichidă și semilichidă: supe, piureuri, cereale, piureuri de fructe, etc. Chiar dacă s-a ales încărcărea rapidă a implanturilor cu coroane dentare provizorii, nu înseamnă că puteți adopta imediat o dietă normală. Trebuie să consumi alimente mai moi până când are loc osteointegrarea implantelor (de regulă după 6 luni în cazul încărcării imediate) și înlocuirea coroanelor temporare cu lucrări protetice permanente.

Pentru că procesul de recuperare să nu se prelungească, și să nu avem parte de complicații inutile, se recomandă alimente, precum:

 • produse din lapte fermentat: brânză moale de vacă, chefir, iaurturi;
 • supe cremă, ciorbe;
 • piure de legume, alimente date prin blender sau înmuiate;
 • omletă;
 • fructe făcute piure, fără semințe;
 • orez;
 • apă la temperatura camerei va fi cea mai bună bautură în aceste zile; poeți consuma sucuri non-acide fără zahăr sau ceaiuri răcite.

Poti fuma dupa montarea implanturilor Fast & Fixed?

E recomandată evitarea fumatului, deoarece nicotina afectează vindecarea de după operație; mai mult de atât, fumatul are efect negativ și în ceea ce privește osteointegrarea, transformând integrarea osoasă într-un proces mult mai îndelungat.

Trebuie sa iei tratament dupa montarea implantului?

După operație vei primi o rețetă cu medicamente, un antibiotic, un antialgic și un antiinflamator, care vor reduce inflamația de după operație. Inflamația nu va fi stopată însă în totalitate, fiind vorba de o inflamație necesară, ce constituie primul pas spre vindecare.

Igiena orala dupa implanturile Fast & Fixed

După reabilitarea orală completă cu lucrare dentară sau proteză fixă pe implanturi, igienizarea profesională se realizează în cabinetul stomatologic în următorul fel: pacientul se prezintă o dată la șase luni pentru controlul periodic. În momentul controlului lucrarea este deșurubată de pe implanturi, se curată foarte bine, și se evaluează starea țesuturilor din jurul implanturilor.

Dacă igienizarea realizată de pacient acasă este defectuoasă, există posibilitatea că sub lucrarea protetică pe implanturi (proteză dentară) să se acumuleze placă bacteriană. Această placă bacteriană inflamează țesuturile din jurul implanturilor dentare, astfel încât pot să apară probleme pe viitor. De aceea, este recomandat că să vizitezi medicul stomatolog odată la șase luni, pentru o curățare profesională.

Exista limita de varsta pentru implantul dentar intr-o zi?

Limita de vârstă superioară nu există, însă, pacienții care au sub 18 ani nu pot beneficia de implanturi [fie acestea și Fast & Fixed] deoarece oasele feței nu și-au definitivat creșterea.

Cate implanturi Fast & Fixed imi pot face?

În medie, sunt necesare 10 implanturi dentare în toată cavitatea orală; chiar dacă există situații în care se pun pe partea de jos (mandibulă) 6 implanturi, de cele mai multe ori există spațiu doar pentru 4. Astfel, sunt inserate 6 implanturi sus (pe maxilar) și 4 implanturi jos, pe mandibulă.

Tratamentul cu implant dentar Fast & Fixed doare?

Tratamentul cu implant dentar Fast & Fixed este o procedură minim invazivă și complet nedureroasă, deoarece se realizează sub anestezie locală. Se poate resimti durere suportabila cateva ore / zile după intervenție însă aceasta poate fi ținută sub control cu analgezice ușoare.

Este necesara anestezia pentru implantul dentar Fast & Fixed?

Intervenția pentru implantul dentar Fast & Fixed se realizează sub anestezie locală (sau intravenoasă), nu vei simți niciun disconfort; de asemenea, nici după intervenție nu apar senzații dureroase.