Ghidul chirurgical: necesar sau nu?

Odată cu evoluția tehnologiei, tehnicile de lucru ale implantologiei dentare au devenit mult mai precise. Acest articol își propune să aducă la cunoștință în rândul pacienților faptul că în prezent, precizia unui implant dentar este de ordinul milimetrilor, uneori ajungându-se chiar și sub 0.1 mm datorită faptului că este utilizat ghidul chirurgical.

Precizia, pentru a fi realizabilă, este nevoie ca medicul specalist în chirurgie dento-alveolară să folosească în timpul tratamentului – ghidul chirurgical. Această tehnică este minim-invazivă și a devenit de câțiva ani indispensabilă pentru Passionate Clinic.

Implanturile dentare reprezintă o înlocuire permanentă a dinților, motiv pentru care plasarea acestora trebuie efectuată cu foarte mare precizie, urmând un protocol strict. Pentru a oferi pacientului un rezultat exact, estetic, dar și confortabil, medicii noștri specialiști folosesc tehnologia 3D de ultimă generație: ghidul chirurgical printat digital. Prin intermediul acesteia, medicii pot planifica procedurile chirurgicale cu exactitate și pot obține un rezultat predictibil.

Te întrebi de ce ghidul chirurgical oferă mai multă precizie în inserarea implanturilor dentare?

Ghidul chirurgical arată precum o gutieră dentară, creată pe baza unor măsuri digitale concrete. Aceasta se poziționează pe arcada dentară și ajută medicul specialist să insereze implantul în locul exact, în cele 3 axe, astfel încât să ofere cel mai bun rezultat funcțional și estetic, pacientului.

Pentru a se asigura  că pacientul este candidatul ideal pentru tratamentul cu implanturi dentare, specialiștii trebuie să efectueze o serie de investigații digitale, precum CBCT (Tomografie Computerizată cu Fascicul Conic) pentru a se analiza cât mai detaliat structura osoasă și formațiunile anatomice  vecine viitoarei intervenții chirurgicale (dinți, nervi, sinus maxilar, fose nazale, glande salivare). Prin identificarea acestor elemente, medicii specialiști pot planifica cu exactitate procedurile pentru realizarea ghidului chirurgical. Altfel spus, acest ghid se prezintă precum o hartă pentru stabilirea poziției exacte a unui implant dentar. Doar radiografiile bidimensionale clasice nu pot ghida cu aceeași acuratețe inserarea implantului, indiferent de experiența operatorului.

Etapele inserării implantului dentar cu ghid chirurgical planificat digital:

 1. Consultatia primară realizată pe baza unei radiografii panoramice în vederea stabilirii unui plan de tratament inițial;
 2. Analize de sânge;
 3. Realizarea CBCT-ului;
 4. Prezentarea planului de tratament și discuția finală cu pacientul;
 5. Proiectarea și realizarea ghidului chirurgical;
 6. Intervenția chirurgicală propriu-zisă.

Avantajele chirurgiei ghidate:

 • Intervenția chirurgicală se efectuează cu mai multă precizie, siguranță și predictibilitate;
 • Intervenția chirurgicală este mai scurtă;
 • Procedura este mai puțin invazivă, sângeroasă și dureroasă;
 • Uneori este posibilă plasarea imediată a coroanei pe implant – One Day Implant;
 • Risc mai redus de complicații.

Un avantaj foarte important pe care îl presupune ghidul chirurgical este faptul că medicii specialiști vizualizează în primă fază rezultatul final (coroana dentară) și toate simulările necesare pentru a obține rezultatul ideal. Pe scurt, planificarea începe cu sfârșitul, însemnând că funcție de forma coroanei dentare, medicii vor stabili cu exactitate locul implantului. Prin urmare, medicii nu vor urmări cu aproximație locul de inserare a implantului, ci cu maximă precizie. Tratamentul este planificat de către o întreagă echipă de medici specialiști care, împreună cu tehnicianul dentar vor reuși să identifice pașii optimi și să realizeze tot ceea ce este necesar pentru ca implantele Premium să se poată insera corespunzător pacientului.

În concluzie, echipa de medici specialiști Passionate Clinic va fi alături de pacienții săi pe tot parcursul tratamentului cu implanturi dentare, pentru a atinge rezultatul perfect mult dorit.

Programări și detalii:

Tel:  0744.516.551
E-mail: info@devteowebapps.eu

Lăsați un comentariu