Implantul dentar poate schimba viața pacienților

“Reacțiile lor sunt incredibile. Mă bucură enorm când văd cum se emoționează atunci când se uită în oglindă și descoperă că zâmbetul lor este total schimbat. Dar și viața lor este schimbată, pentru că pot mânca mai bine și pot zâmbi cu mai multă încredere și asta pentru că au ales implantul dentar.” – Dr. Lupu Alina

 

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare reprezintă “rădăcini artificiale” formate din piese metalice care se poziționează în timpul unei intervenții chirurgicale direct pe osul maxilarului, sub țesutul gingival. Odată ce acestea sunt amplasate, permit dentistului să ancoreze coroanele dentare cu ajutorul cărora se restaurează forma estetică a dinților naturali.

Pe scurt, implanturile dentare presupun următoarele etape:

 

  1. amplasarea intraosoasă a șurubului (piesă realizată din titan);
  2. inserarea supraosoasă a unui stâlp suport, numit bont protetic;
  3. ancorarea coroanei dentare de bontul protetic.

 

Care este rolul implanturilor dentare?

Rolul implanturilor dentare este acela de a reconstrui dinții lipsă și de a le reface estetica și funcțiile, întocmai celor naturali. Implantul dentar se pot aplica atunci când lipsesc unul sau mai mulți dinți.

 

Ești un candidat bun pentru implantul dentar?

Principalele aspecte pe care le urmărește un medic specialist implantolog înainte de această intervenție chirurgicală sunt sănătatea gingiilor și a sistemului osos. Dacă osul maxilarului este atrofiat, atunci va fi nevoie, înainte de a fi inserat implantul dentar, să efectuezi o intervenție chirurgicală de adiție osoasă.

Ar putea vreodată o plantă înaltă să stea într-un ghiveci mic cu pământ puțin? Nu, are nevoie de mai mult pământ și de un ghiveci mai mare. Sub același concept funcționează și tratamentul cu implant dentar. Dacă osul maxilarului este subțire, nici implantul nu va avea stabilitatea necesară. Alte aspecte care pot dăuna acestui tip de tratament sunt igiena orală neglijentă și fumatul. Fiecare pacient care dorește să beneficieze de acest tip de tratament dentar, trebuie să conștientizeze că i se va aplica un dinte artificial, iar acesta dacă nu primește o îngrijire corespunzătoare, se poate infecta sau pierde.

 

Care este durata de viață pentru implantul dentar?

Majoritatea implanturilor dentare își îndeplinesc funcțiile chiar și după 25 – 30 de ani. Însă, în funcție de stilul de viață al fiecărui pacient și de afecțiunile sale dentare, acest tratament poate dura mai mult sau mai puțin. Dacă pacientul respectă un ritual strict de igienă dentară, vizitează periodic medicul dentist, există șanse foarte mari ca tratamentul dentar să fie foarte longeviv.

 

De ce Implanturi Megagen?

Deoarece furnizorul nostru Megagen ne pune la dispoziție implanturi AnyRidge de o calitate superioară. Avantajele principale ale acestora sunt:

– oferă un suport optim pentru dinții artificiali;
– îmbunătățesc masticația, oferindu-i o forță mai mare;
– conservă dinții naturali rămași;
– oferă un confort sporit și estetică superioară;
– reprezintă o alternativă a protezelor dentare totale sau parțiale;
– asigură rezistența dinților;
– reduc pierderea osoasă;
– elimină adezivii și favorizează sănătatea gingiei și a dinților adiacenți.

AnyRidge este primul sistem de implanturi confecționate din aliaj de titan cu puritate înaltă care introduce conceptul inovator al spirelor progresive Knife Thread. Cu ajutorul acestor spire, implantul AnyRidge devine soluția optimă de tratament indiferent de calitatea osului în care este introdus implantul. Spirele Knife Thread asigură atât protecția osului cortical, cât și posibilitatea aplicării unei coroane dentare în aceeași ședință, scurtând timpul de tratament.

Dacă ești în căutare de un medic implantolog și dorești să găsești răspunsuri legate de cazul tău clinic, contactează-ne pentru a-ți rezerva o dicuție amplă cu specialistul nostru:

Tel.: 0744.516.551
Mail: info@devteowebapps.eu
Web: www.passionateclinic.ro

 

Lăsați un comentariu