Digital Smile Design: ce este și cum te poate ajuta

Pasiunea noastră te va face să îți iubești zâmbetul!

Ești pregătit pentru un nivel înalt de îngrijire?

Ce este Digital Smile Design?

Un instrument inovator în stomatologia estetică.

E deja un truism să spunem că ne dorim un zâmbet care să transmită încredere. Dar, ce facem atunci când ne dorim să obținem acest zâmbet, însă suntem sceptici în a întreprinde procedura de tratament, pentru că nu putem vizualiza rezultatul tratamentului?

Acesta este momentul în care DSD sau Digital Smile Design începe să devină relevant - pentru a te ajuta să iei cea mai potrivită decizie, un medic poate folosi instrumentul de proiectare digitală a zâmbetului (DSD).

Conceptul DSD își propune să ajute atât medicul, cât și pacientul, prin previzualizarea soluției restaurative, oferind astfel o înțelegere a posibilei soluții, și, prin urmare, o educare și o motivare cu privire la beneficiile tratamentului.

Designul digital al zâmbetului ne ajută să creăm și să proiectăm noul tău zâmbet prin obținerea unei simulări și prin previzualizarea rezultatului final al tratamentului propus. Acesta implică participarea ta la procesul de proiectare a zâmbetului, conducând la personalizarea acestuia în funcție de nevoile și dorințele individuale, și care se completează cu caracteristicile tale morfopsihologie.

De ce este DSD atât de îndrăgit? Pentru că prin previzualizarea soluției restaurative care se armonizează cu trăsăturile tale faciale, DSD relaționeaza cu tine la nivel emoțional, duce la creşterea încrederii în proces şi la o mai bună acceptare a tratamentului.

Apeleaza cu incredere la servicii profesioniste in Iasi

Cum funcționează Digital Smile Design?

Așadar, pe scurt, Digital Smile Design® (DSD) este o tehnologie digitală modernă și patentată cu ajutorul căreia medicul poate proiecta zâmbetul final al pacientului înainte de începerea tratamentului. De asemenea, cu ajutorul Digital Smile Design pot fi alese formă, nuanța de alb și mărimea lucrărilor de estetică dentară solicitate de pacient (fațete dentare și coroane dentare), în armonie cu proporțiile feței, permițând o analiză atentă a caracteristicilor faciale și dentare, care ar putea fi neobservate de modelul clinic, fotografic sau de diagnostic.

Astfel, putem realiza lucrările dentare finale conform dorințelor tale și să îi creăm un zâmbet care îți reflectă personalitatea.

În ultimele două decenii, DSD a evoluat progresiv de la designul fizic analogic la designul digital, care, la rându-i a avansat de la 2D la 3D. În primii ani, se desena manual pe fotografiile tipărite ale pacientului pentru a comunica și explica modul în care arăta rezultatul final. Ulterior, s-au folosit desenele digitalizate complet cu ajutorul software-ului DSD. Acest lucru a permis editarea cu ușurință și obținerea unui rezultat ce echilibra nevoile estetice și funcționale ale pacienților. Astăzi, digital smile design este completat de Conceptul 4D prin care se adaugă de mișcare procesului de proiectare a zâmbetului.

Mai precis, cu ajutorul acestei metode, vei putea vedea diferența dintre zâmbetul tău actual și cum va arăta acesta după ce vei efectua toate tratamentele propuse de medic.

Să zicem că îți dorești fațete dentare – oricât te-ai informa, oricât de detaliat ar explica medicul procedura, tot nu vei putea reuși să vizualizezi efectiv cum vei arăta cu acestea. Nimic nu e mai puternic că o imagine, mai ales când ești chiar tu personajul principal.

Iar faptul că poți să pui una lângă alta cele două imagini, cea cu tine acum și pe cea de după tratamente, este de cele mai multe ori decisiv.

Acesta este marele avantaj al unui Digital Smile Design: pune față în față aceste imagini, momentul actual și pe cel final, așa încât decizia este mult mai ușor de luat.

Etapele tratamentului cu tehnologia DSD

Tehnica DSD este realizată de echipamente digitale deja standard în practica stomatologică actuală, precum ar fi un computer cu unul dintre software-urile DSD, o cameră digitală SLR sau chiar un smartphone.

Scannerul digital întra-oral pentru amprenta digitală, imprimanta 3D și CAD /CAM sunt instrumente suplimentare pentru fluxul de lucru digital complet 3D.

Prima vizită constă într-o ședința foto, în care vom încerca să surprindem cât mai bine forma și culoarea dinților, forma gingiei, felul și proporția în care se văd dinții în momentul în care zâmbiți sau vorbiți. Avem nevoie de toate aceste detalii pentru că modelul final trebuie să fie în armonie cu trăsăturile feței. Tot acum se face și scanarea intraorală, urmând să fie realizat zâmbetul digital, care va fi ulterior transpus într-un model în laboratorul de tehnică dentară. O documentare fotografică exactă este esențială deoarece analiza facială și dentară complete se bazează pe fotografii preliminare pe care se formulează propunerea de design, este necesară și o documentare video pentru analiză dinamică a dinților, gingiilor, buzelor și feței în timpul zâmbetului, râsului și vorbitului pentru a integra principiile ghidate facial pentru designul zâmbetului. Ulterior vei vedea atât imaginile cu noul tău zâmbet, cât și cum arăți cu acesta – pentru că vei „purta” efectiv acest zâmbet (modelul se aplică provizoriu pe dinții tăi).

Întâlnirea si discuția cu medicul stomatolog

Smile Test – relația dintre medic și pacient este extrem de importantă. Scopul acestei prime întâlniri este de a afla exact ceea ce îți dorești.

Fotografierea danturii și fizionomiei actuale

Imagini DSD – a doua etapă este reprezentată de realizarea unor imagini ce cuprind informații importante pentru realizarea zâmbetului perfect: fizionomia feței, starea inițială a danturii, trăsăturile faciale.

Programează-te pentru procesul Digital Smile Design și află cum poate arată noul tău zâmbet. În felul acesta te vei hotărî mult mai ușor!

Simularea computerizată a noului zambet

Vizualizarea DSD – datorită tehnologiei moderne pentru Digital Smile Design, plus informațiile tale putem realiza, cu ajutorul dsd noul design al zâmbetului.

Pasiunea noastră te va face să îți iubești zâmbetul!

Ești pregătit pentru un nivel înalt de îngrijire?

Elegant Content Box

Avantajele tehnologiei Digital Smile Design

  • Imagistica și proiectarea digitală te ajută să vizualizezi rezultatul final înainte de începerea tratamentului în sine, ceea ce sporește predictibilitatea tratamentului.
  • DSD duce la personalizarea ridicată a tratamentului prin creșterea participării tale la crearea propriului zâmbet, ceea ce are ca rezultat un zâmbet mai motivant din punct de vedere estetic, uman si emoțional. Ai astfel posibilitatea de a evalua, de a oferi o opinie și aproba forma finală a noului zâmbet.
  • De asemenea, te ajută la evaluarea și compararea modificărilor pre și post-tratament. Cu rigla digitală, desene și linii de referință, se pot face comparații ușoare între fotografiile pre- și post-tratament.
  • Nu numai că îmbunătățește comunicarea dintre medic și pacient, ci și între membrii echipei care sunt implicați în planul de tratament. Aceștia pot accesa aceste informații ori de câte ori este necesar pentru a revizui, schimba sau adăuga componente în timpul fazelor de diagnostic și tratament, fără a se afla în același loc sau în același timp. Acest lucru îmbunătățește comunicarea, transparența, iar dubla verificare persistentă (medic-pacient) asigură calitatea rezultatului final.

Cine poate apela la Digital Smile Design?

Digital Smile Design este varianta potrivită pentru mai multe tratamente din gama esteticii dentare ce au rolul să schimbe zâmbetul pacientului atât cu ajutorul fațetelor dentare, cât și al coroanelor dentare sau reabilitării orale complexe cu implant dentar.

Important de reținut este faptul că nu există un segment anume de pacienți ce pot beneficia de Digital Smile Design.

Însă, dacă dorești să optezi pentru fațete dentare, trebuie să îti rezolvi toate problemele dentare existente (metodele de profilaxie, endodontice, ortodontice etc). În momentul în care soluția DSD se aplică, dantura trebuie să fie sănătoasă.